Eureka C1

Op deze derde dag van de serie, gaan we het hebben over Eureka C1. Ook dit team is afgelopen veldseizoen kampioen geworden en ze doen het nu ook erg goed in de zaal. Maar daarover later meer.

Eureka C1 bestaat uit 10 spelers waarvan de jongens in de meerderheid zijn. Na het einde van seizoen 2016/2017 zijn er een aantal kinderen weggegaan uit dit team waardoor er een mix gemaakt moest worden uit de kinderen die overbleven en de oudste kinderen van de D. Dus het was aan het begin van afgelopen veldseizoen even wennen, maar uiteindelijk bleek dat de kinderen goed met elkaar konden samenspelen en hebben ze het voor elkaar gekregen om kampioen te worden samen met coaches Kim, Arjen en Olav.

Zoals ik al zei doen ze het ook in de zaal erg goed met 12 punten uit 7 wedstrijden. Hiermee staan zij puur op doelsaldo op de tweede plek. Maar omdat het breedtekorfbal is, zeggen wij gewoon dat ze gedeeld eerste staan. Zij zijn tot nu toe in deze competitie ongeslagen met 5 winsten en 2 keer gelijkspel. Ze wonnen dan ook afgelopen zaterdag van Meervogels C3 met 11-1. Maar we moeten goed blijven onthouden dat winnen niet het belangrijkste is! Natuurlijk is het een leuke bijkomstigheid, maar het is het belangrijkste dat onze spelers en coaches/trainers het naar hun zin hebben en zover ik dat kan zien, is dit ook bij deze ploeg het geval.

We houden met zijn allen Eureka C1 goed in de gaten voor het geval ze weer kampioen worden en we wensen het team veel korfbalplezier in 2018!