Eureka D1

Het is dag 2 van de korte serie deze week en vandaag is Eureka D1 aan de beurt. Ook eureka D1 is afgelopen seizoen op het veld kampioen geworden waardoor zij in de zaal hoger zijn ingedeeld. Dit betekent dat ze niet meer alle wedstrijden makkelijk kunnen winnen.

Ondanks dat een deel van het team pas een half jaar in de D speelt, vormen de kinderen toch een leuk team dat goed samen kan spelen. De coaches/trainers zijn Ron en Toine en het team bestaat verder uit 10 kinderen. Dat zijn nogal wat kinderen om onder controle te houden op de training. Pieter helpt Ron en Toine dan ook regelmatig met training geven.

Op dit moment staan ze op de zesde plaats in de poule met 2 punten uit 4 wedstrijden. Hiermee lopen ze een aantal wedstrijden achter op de competitie. Dit komt doordat ze een lange kerstvakantie hebben gehad, maar aanstaande zaterdag gaan zij verder in de competitie met een wedstrijd tegen Dordrecht D1. Dit zaalseizoen hebben ze al tegen Dordrecht gespeeld maar hier verloren ze toen helaas van met 3-11 dus hopelijk kunnen ze aanstaande zaterdag revanche nemen.

Het is een erg gezellige ploeg met 8 dames en 2 heren. Alle kinderen hebben plezier in hun spel en ook de coaches zijn zeer tevreden. We wensen de D1 heel veel korfbalplezier in 2018!