De vereniging

ROV Eureka – Introductieboekje

Rotterdamse Ontspanningsvereniging Eureka is opgericht in 1948. Het veld van Eureka ligt aan de Koninginneweg in Oud-IJsselmonde. ROV Eureka is een sportieve en  gezellige vereniging, waar veel aandacht wordt besteed aan zo goed mogelijk korfballen in de wedstrijdcompetitie, maar ook aan ontspanning tijdens nevenactiviteiten. Korfbal is een gemengde sport voor jongens en meisjes/dames en heren. Ons clubhuis is dan ook een sociale ontmoetingsplaats waar vele vriendschappen zijn begonnen.

Korfbal is voor alle leeftijden. Bij ons kan je terecht vanaf 2,5 jaar bij de Kangoeroetjes. Spelenderwijs kennismaken met sport, met een knipoog naar het korfbal. Vanaf 6 jaar ga je meetrainen en wedstrijden spelen. Bij ons is ook niemand te oud! Wij hebben breedte-korfbalteams en ook een recreantenteam. Liever niet korfballen maar wel met een gezellige groep willen sporten? Daarvoor hebben wij het Samen-Fit programma. Elke dinsdagavond, tijdens de training van de jeugd, samen sporten. Dit kan van alles zijn.

Voorbeelden van nevenactiviteiten zijn: kamp (hoogtepunt van het jaar), feestavonden, spelmiddagen/avonden, escape-room en darten.

Bij ROV Eureka hebben alle leden die met kinderen werken een VOG. Dit betekent de bestuurders,  trainers/coaches, scheidsrechters en de vrijwilligers in de activiteitencommissie. Ook hebben wij een opgeleide vertrouwenspersoon.

Verenigd zijn betekent niet alleen dat de vereniging er voor alle leden is, maar ook door alle leden wordt gedragen. De vereniging wordt gerund door vrijwilligers. Van alle leden wordt verwacht dat zij naast hun sportieve inzet ook actief meehelpen bij ROV Eureka. Er wordt zeer veel georganiseerd. Bij Eureka is altijd wat te doen. Wil je een keertje (gratis) meetrainen of meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@roveureka.nl