Eureka A1

We zijn alweer halverwege, wat betekent dat Eureka A1, onze oudste jeugdploeg, vandaag aan de beurt is.
Het is een seizoen vol tumult geweest voor dit team. Met het vertrek van een aantal spelers maar ook van een van de coaches, is er aardig wat verandering geweest binnen het team. Dit wil echter niet zeggen dat ze het daardoor minder doen in de competitie.

Het team bestaat uit 5 heren en 3 dames met coach/trainer Kas. De spelers zijn niet echt meer kinderen te noemen aangezien ze allemaal al wat ouder worden en steeds meer gaan invallen bij de senioren.
Volgens coach Kas is het spel van de ploeg (bijna) altijd snel en verrassend maar belonen ze zichzelf niet genoeg door te scoren. Dit leidt ertoe dat wedstrijden zo nu en dan uitdraaien op een verlies of gelijkspel. Dit ondanks dat ze vaak volgens Kas de bovenliggende ploeg zijn. Tsja, uiteindelijk hangt de uitslag van de wedstrijd helemaal af van het aantal doelpunten. 

Op dit moment staan ze op de vierde plek in de poule met 6 punten uit 7 wedstrijden door 2x winst, 2x gelijkspel en 3x verlies. Afgelopen zaterdag hadden ze een dag vrij maar 6 januari hebben ze wel gespeeld tegen Nieuwerkerk A3. Ze wonnen deze wedstrijd met 6-12. Een goed begin van 2018 dus en ik weet zeker dat ze zullen blijven strijden voor de punten. We wensen Eureka A1 veel korfbalplezier in 2018!