Breaking: Maatregelen COVID-19

Update 15-10 | 13:30 Beste leden, ouders/verzorgers,

Na weer een nieuwe persconferentie is het helaas noodzakelijk gebleken dat er nieuwe, strengere maatregelen genomen gaan worden. Opgesomd betekend dit voor ons het volgende:

  • De kantine blijft voorlopig gesloten;
  • De competitie is per direct beëindigd. Dit betekend dat niet alle ploegen hun competities hebben af kunnen maken. De stand zoals deze nu is wordt als eindstand gezien;
  • Wanneer de zaalcompetitie begint is onduidelijk. Dit hangt af van in hoeverre deze maatregelen effect hebben op het verloop van het aantal besmettingen. We zijn afhankelijk van besluiten vanuit het kabinet en de hierop volgende planning van het KNKV;
  • De trainingen kunnen wel door blijven gaan. Echter onder bepaalde voorwaarden. Voor de jeugd tot 18 jaar veranderd er weinig. Voor de senioren wel. Deze voorwaarden staan in het vernieuwde Covid-19 protocol (6.0) welke als bijlage bij dit bericht zit.

Stay safe en tot snel!

Rov Eureka – Covid-19 protocol 6.0

 

Update 29-09 | 08:30 Beste leden, ouders/verzorgers,

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat er gisteravond een nieuwe persconferentie geweest is met aangescherpte Corona-maatregelen. Dit betekend dat de komende 3 weken, en wellicht langer, de kantine van Eureka gesloten moet blijven en ook toeschouwers niet welkom zijn bij trainingen en wedstrijden. We hebben de vraag uitstaan of bij thuiswedstrijden er wel toeschouwers in hun auto op het asfalt achteraan ons veld mogen staan, waardoor kijken enigszins mogelijk is. Bij uitwedstrijden worden de chauffeurs gezien als begeleiding en mogen dus mee het veld op. Dit geldt dus voor 1 chauffeur (toeschouwer) per auto en moet zo minimaal mogelijk gehouden worden.

Vooralsnog gaan we dus weer een stapje terug en kunnen kinderen bij trainingen en thuiswedstrijden afgezet en opgehaald worden op de parkeerplaats. Bij meer nieuws volgt een update.

 

Update 21-08 | 09:30 De competitie gaat bijna weer beginnen. Ook zijn bezoekers welkom en is de kantine open. Houdt wel rekening met onderstaande. Ook is het protocol Kantine aangepast. Met z’n allen gaan we er hoe dan ook een gezellig en sportief jaar van maken! 

Rov Eureka – Covid-19 protocol Kantine 2.0

Update 02-07 | 14:45 De kantine mag ook weer openen. Vrijdagavond 03.07 vanaf 19.00 uur zal deze weer geopend. Kom je gezellig langs? Ook zijn toeschouwers weer welkom op het veld en mag er ook weer in competitieverband wedstrijden gespeeld worden. Hieronder is het Covid-19 protocol Kantine te vinden. Lees deze goed door als je ons terrein komt bezoeken.

Rov Eureka – Covid-19 protocol Kantine 1.0

Update 01-07 | 11:00 De senioren mogen ook al weer even trainen en vanaf vandaag hoeven ook zij tijdens de training geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Let wel: Voor en na de training dienen de RIVM richtlijnen wel gevolgd te blijven worden, dus dan wel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook mag er weer gebruik gemaakt worden van het terras en de kantine en zijn ouders weer welkom om te blijven kijken. Uiteraard wel allemaal onder de voorwaarden gesteld door het RIVM. Bijgaand een update van het protocol. Een protocol voor het openen van de kantine volgt zsm.

Rov Eureka – Covid-19 protocol 5.0

Update 07-05 | 13:00 Aanstaande dinsdag 12 mei gaan we met de jeugd weer trainen. Dit is wel onder bepaalde voorwaarden, waaronder de verdeling van de teams over 2 avonden. Graag verwijzen wij u naar het gemaakte Covid-19 Protocol welke hieronder te vinden is. Bij vragen twijfel niet om iemand van het bestuur hierover aan te schieten.

Update 22-04 | 12:30 Gisteravond is op de persconferentie duidelijk geworden dat 11 mei de Basisscholen weer op kunnen starten. Ook op sportgebied is er vanaf 28 April weer het een en ander toegestaan. We zijn blij dat er misschien weer bij Eureka gesport kan worden. Echter willen wij geen overhaaste beslissingen nemen en zijn aan het brainstormen hoe wij dit in kunnen gaan vullen. Ook is het advies van de gemeente leidend. We zijn afhankelijk van het besluit van Sportbedrijf Rotterdam (gemeente) of we überhaupt al weer van het veld gebruik mogen maken. We wachten deze adviezen en die van het KNKV en Rotterdam Sportsupport af en hopen volgende week meer informatie te kunnen geven. Hou ook onze Facebook en Instagram in de gaten. Hier proberen wij regelmatig leuke dingen te posten.

Update 24-03 | 11:45: Het KNKV heeft alle wedstrijden tot aan de zomer afgelast. Dit betekend dus dat seizoen 2019-2020 er op zit. Wij hopen dat de genomen maatregelen helpen en wij in juni het seizoen nog leuk af kunnen sluiten met Eureka Du Soleil. Tot die tijd zijn er geen evenementen bij Eureka. Dus ook, zoals al bekend, geen kamp en schutterstoernooi. Wij beraden er ons ook nog over om de JAV te verplaatsen naar September, daar het nu ook voor ons lastig vergaderen / overleggen is. Dit zullen wij zoals eerder vermeld zo veel mogelijk via beeldbellen doen, echter is dat niet ideaal. Een raar en abrupt einde van dit seizoen, maar wij hopen er in juni nog wat van te kunnen maken.

Update 23-03 | 21:30: Zoals hopelijk bij iedereen bekend zijn de maatregelen door de overheid aangescherpt en verlengd tot en met 01-06-2020. Helaas is het nog onbekend welk effect dit op het korfbalseizoen zal hebben, hiervoor zijn wij nog in afwachting van een bericht vanuit het KNKV, echter verwachten wij dat deze niet al te lang op zich zal laten wachten.

Wel hebben wij, met in acht name van de nieuwe maatregelen. Besloten om onze eigen maatregelen verder aan te scherpen. Tot en met 01-06-2020 zijn wij genoodzaakt om ons terrein af te sluiten voor alle activiteiten en vergaderingen. Daarnaast raden wij het af om commissievergaderingen voor Eureka bij iemand thuis te gaan houden nu dit niet in de kantine kan. Een oplossing hiervoor kan zijn om middels beeldbellen (zijn meerdere apps voor, denk aan Skype, Facetime en What’s App). Dit raden wij aan omdat wij simpelweg niet willen dat onze vrijwilligers een dergelijk risico nemen voor Eureka. Het is ook niet ondenkbaar dat deze maatregelen een direct effect zullen hebben op onze agenda na 01-06 (denk hierbij aan bijvoorbeeld de JAV) en het volgende seizoen.

De eerste activiteit gepland voor na 01-06 is Eureka du Soleil op 26-06. Geef je allemaal op,  zodat wij in ieder geval nog 1 activiteit met z’n allen hebben. Als iedereen zich aan de maatregelen zal houden, hebben wij er goed vertrouwen in dat Eureka du Soleil doorgang kan vinden!

Update 23-03 | 13:00: De volgende update is eerder op de site van de KNKV geplaatst: Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

In het oorspronkelijk bericht hierboven stond dat de kangoeroetraining 04-04 hervat zou worden. Aangezien de maatregelen inmiddels tot 06-04 zijn doorgetrokken, zal dit zonder tegenbericht pas 18-04 worden (paasweekend, 11-04,  is er eveneens geen kangoeroetraining).

Update 19-03: Gezien de maatregelen en adviezen vanuit de overheid en het RIVM die momenteel van toepassing zijn, en de verwachting dat deze ook na 06-04 van toepassing zullen blijven, is het besluit genomen om het Eurekakamp dit jaar af te gelasten. Dit betekent dat ook Kamp Crea niet door zal gaan.

Kamp is iets waar onze leden, jong en oud, ieder jaar naar uitkijken. Het was dan ook niet gemakkelijk om zo’n drastisch besluit te nemen, tegelijkertijd geloven wij ook dat dit het enige juiste besluit is.

De leden die zich hebben opgegeven voor kamp kunnen hun geld terug krijgen. Voor verdere vragen kan er contact worden opgenomen met de kampleiding.

Update 16-03: Het KNKV heeft alle nog te spelen duels in de zaalcompetitie afgelast, deze wedstrijden zullen niet worden ingehaald. In de breedtekorfbal zal dit zaalseizoen als “niet gespeeld” beschouwen. Over welke gevolgen dit zal hebben voor de  rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal zal de KNKV uiterlijk 20-03 een beslissing nemen.

Veldcompetitie: Alle duels tot en met 16-04 zijn afgelast. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Update 15-03: Kampcrea avond is verzet naar 04-04. Ook verdelen wij de opkomst in 2 groepen. Voor de E1 en C2 zal het in de middag om 15u zijn. Voor de C1 en senioren zal dit om 19u zijn.

Aan alle leden van ROV Eureka,

Zoals jullie wellicht inmiddels hebben meegekregen heeft het KNKV vanwege de COVID-19 uitbraak besloten om per direct alle competities stil te leggen tot ten minste 01-04-2020. Het is nog onbekend welke gevolgen dit zal hebben voor het verdere verloop van de zaalcompetitie. De KNKV hoopt hier begin volgende week meer informatie over te kunnen geven.

In navolging van de adviezen vanuit het KNKV, het RIVM, NOC*NSF en Rotterdam Sport Support hebben wij besloten om tot ten minste 01-04-2020 ook alle trainingsactiviteiten te staken. Zonder tegenbericht staat de eerstvolgende training dus gepland voor dinsdag 07-04 voor de korfbalploegen, en 04-04 voor de Kangoeroes.

Vooralsnog zal dit besluit geen invloed hebben op overige geplande activiteiten hebben. Wij hebben al vragen gehad over zowel de Kamp Crea Avond als het Eurekakamp zelf. Maar met in acht name van de huidige richtlijnen zien wij geen reden om deze evenementen af te gelasten. Echter houden wij de situatie nauwlettend in de gaten.

Zodra er meer nieuws is, dan wel maatregelen zijn vanuit Eureka, zullen wij ons best doen om deze op passende wijze met jullie te delen.

Wij betreuren dat wij tot dit besluit hebben moeten komen, maar zijn van mening dat wij de situatie niet moeten onderschatten. Voor ons staat de gezondheid van onze leden voorop. Zodoende hopen wij op jullie medewerking en begrip voor de situatie.

Mochten er nog vragen zijn, schroom niet om contact op te nemen met het bestuur.

Namens ROV Eureka,
Het bestuur

Update 23-03: De volgende update is eerder op de site van de KNKV geplaatst: Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

In het oorspronkelijk bericht hierboven stond dat de kangoeroetraining 04-04 hervat zou worden. Aangezien de maatregelen inmiddels tot 06-04 zijn doorgetrokken, zal dit zonder tegenbericht pas 18-04 worden (paasweekend, 11-04,  is er eveneens geen kangoeroetraining).