Phishing E-Mails

Beste leden,

We zien steeds meer Phishing E-mails die verzonden worden aan de ROV Eureka mail-adressen.

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De fraudeur doet zich hierbij voor als een vertrouwde instantie, zoals een bank. De meeste vormen van phishing gebeuren via e-mail. De slachtoffers worden hierbij met een e-mail naar deze valse website gelokt. De mail bevat een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd “de inloggegevens te controleren”.

Een variante vorm van phishing is spear fishing, waarbij de persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer) van het slachtoffer worden gebruikt om hem een gevoel van vertrouwen te geven. (Bron: Wikipedia)

Als je niks in deze mailtjes aanklikt kan het weinig kwaad. Maar kijk wel uit en open niet zomaar linkjes of bestanden in e-mails. Als je twijfelt al helemaal niet en vraag desnoods om advies aan iemand van het bestuur.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.