Eureka 1 – Good Luck 1

24 November 2018

Afgelopen zaterdag startte ook voor het 1e van Eureka het zaalseizoen. De eerste wedstrijd zou thuis in sporthal de Fakkel gespeeld worden tegen Good Luck. De ploeg uit Middelharnis wist vrij snel als eerste de korf te vinden en brachten de stand op 0-1. Echter was het daarna Eureka dat via doelpunten van respectievelijk Arjen, Melanie, Luc en Bibiche op 4-1 kwam. Eureka ging hierna overtuigend door en scoorden makkelijk uit goede aanvallen. Hierdoor werd ook een ruststand van 11-5 bereikt. In de tweede helft was het wederom Good Luck dat als eerste wist te scoren. Dit werd weer opgevolgd door Eureka, wat de stand op een ruime 14-6 wist te brengen. Hierna was het de Goereese ploeg dat dat meer druk ging zetten en fysieker ging spelen. En waar Eureka stopte met scoren vielen ze er bij Good Luck nu wel in. Van 14-6 kwamen ze terug tot 14-12. Ook een time-out ingezet door coach Kas kon dit niet stoppen. Gelukkig was het Riccardo die middels een afstandsschot weer wat ademruimte verschafte aan de groen-witten. In de laatste paar minuten werd het toch nog spannend omdat de gasten nog tweemaal wisten te scoren. Verder kwamen de gasten niet, waardoor de eerste punten van dit seizoen voor Eureka in de pocket zitten. Eindstand 15-14.

Volgende week speelt Eureka 1 uit tegen Keep Fit in Roosendaal. Aanvang 14.00 uur.