14 November start 010Korfbal

010Korfbal

Voor de zomer van 2018 hebben 5 Rotterdamse korfbalverenigingen besloten om de handen ineen te slaan en te kijken of het Rotterdamse korfbal weer op de kaart gezet kan worden. Vanuit de overtuiging dat mensen graag bij succes willen horen, is het van belang om het Rotterdamse korfbal een boost te geven. Dit doen we door te investeren in 3 pijlers:

  1. Talentontwikkeling

Het doel van de Rotterdamse Talentenpool is het behoud en doorontwikkeling van de Rotterdamse Talenten. Door te zorgen dat de Rotterdamse talenten doorgroeien en mogelijkheden krijgen in Rotterdam wordt voorkomen dat deze talenten buiten Rotterdam hun heil zoeken. Dit is goed voor het Rotterdamse korfbal en zorgt voor een aantrekkende werking.

  1. Ledenwerving

Het Gezamenlijk Wervingsplan Rotterdamse Verenigingen zal moeten zorgen voor de samenwerking van de Rotterdamse Korfbalverenigingen tijdens wervingsactiviteiten in de stad Rotterdam. Het doel is om het bereik van de ledenwervingsactiviteiten te vergrootten en daarmee het aantal leden in Rotterdam te verhogen.

  1. Communicatie

Het Communicatieplan 010Korfbal moet voor bekendheid en draagvlak zorgen bij leden van de verschillende Rotterdamse korfbalverenigingen voor de beide andere plannen. Het delen van successen kan bijdragen tot een positiever image over korfbal in Rotterdam. Tevens kan als secundair doel gesteld worden dat deze uitingen potentiële nieuwe leden richting de Rotterdamse korfbalverenigingen trekken, door de activiteiten centraal te bundelen.

 

Talentontwikkeling

Elke 14 dagen zal er een training worden gegeven voor de Rotterdamse talenten. De trainingen staan onder leiding van de trainers van OZC en WION, die hun trainers hiervoor beschikbaar stellen. De talenten zijn

  • Technisch. Is het talent voldoende technisch onderlegd.
  • Potentieel. Bezit het talent voldoende potentie om door te groeien.
  • Leeftijd. Valt het talent in de gewenste leeftijdscategorie.
  • Zijn de ouders bereid om elke 14 dagen naar een andere club te gaan voor de trainingen en ondersteunen de ouders de ambitie.

De Rotterdamse Talentenpool is geen verkapt scoutingsapparaat voor één of meer deelnemende verenigingen. Dit betekent dat er vanuit de deelnemende verenigingen kinderen niet actief worden benaderd voor een overstap. Alle kinderen blijven bij de huidige vereniging.

 

De data in de WION-hal zijn definitief. Die “op Zuid” zijn nog niet bevestigd.

Met vriendelijke groet,

Albert Groeneveld

06 23 53 22 23

Samenwerking@010korfbal.nl