Eureka 3 tijdens de zaal

De eerste helft van de veldcompetitie was zo weer voorbij en dus voordat we het wisten stonden we alweer op een overdekt veld te ballen.

Die eerste helft veldcompetitie was iets om maar snel weer te vergeten want we hadden weliswaar lol maar de resultaten logen er niet om: zes wedstrijden gespeeld en ook alle zes verloren. Daarbij lukte het ook maar twee keer om de tien doelpunten aan te tikken.

Maar dan nu maar eens de zaal gaan proberen. Onze aanvoerder Arjan werd naar het tweede getransfereerd en daarvoor in de plaats kregen wij Daan erbij. Dat is mooi, die werd gelijk de nieuwe aanvoerder gemaakt. Begin november speelden we een oefenwedstrijd tegen KCR welke we verloren maar we wisten wel 15 keer te scoren, dat geeft de burger toch weer moed.

Op 1 december gingen we dan voor het eggie spelen en we begonnen uit tegen GKV. Sowieso zonder Mars want die moet het voorlopig rustig aan doen maar ook zonder Eef want die gaat alleen thuiswedstrijden spelen. Verder ook geen Bram en Aad vandaag maar gelukkig genoeg invallers zodat we wel compleet zijn. Helaas weinig te melden over deze wedstrijd aangezien de mensen van 3 nogal vergeetachtig zijn. We verliezen met 13-9 dus de 10 niet gehaald maar dat zou ook gelijk de laatste keer zijn deze zaalcompetitie want er zouden mooie dingen gaan volgen.

Drie weken later naar Deetos, een ploeg die gezien hun resultaten tot dus ver een kampioenskandidaat pretendeert te zijn. Wederom geen Bram maar wel Olav voor hem in de plek. Verder ook Kim in het veld. Nou ja, eigenlijk twee want Aad is zijn shirt kwijt geraakt en speelt in een shirt van Kim. Deetos komt goed uit de startblokken en loopt gelijk door naar 4-0. Maar we gaan mee scoren en bij rust is het 12-12. In de tweede helft, met Dorijn voor Leilani, zijn wij de bovenliggende partij en vlak voor tijd staat het 20-23. Dat zij er dan nog 2 scoren in de laatste minuut, ach 22-23 klinkt eigenlijk nog mooier. Beide Kims scoren er 6 en Mies eist op een gegeven moment een strafworp op. Arjan was ook reserve maar we vergeten hem in te brengen, er zijn al vele excuses zijn kant op gegaan. Uiteindelijk heeft hij die middag toch nog zijn gram gehaald maar ik vertel hier alleen niet hoe.

Dan eindelijk een thuiswedstrijd en we zijn dan toch echt al in 2019 beland. In de Fakkel tegen Triade. Eindelijk weer eens een wedstrijd voor Eef. Geen Wes en Bram maar wel Luc, Arjan en Youri. Na een 10-4 ruststand eindigen we op 19-6 dus een redelijk eenvoudige overwinning. Irene valt nog in en verder scoren alle invalheren waarvan Luc er maar liefst 6 scoort. Eef scoort bij haar eerste schot en Marie en Leilani wachten nog op hun eerste doelpunt.

Een week later weer aan de bak en zowaar een keer compleet. Weer thuis en deze keer is ZKV de tegenstander. Bram laat al snel zien het nog niet verleerd te zijn en tijdens de eerste helft lopen we langzaam uit naar 11-5. Die 10 doelpunten scoren in een wedstrijd lijkt opeens niet meer zo’n probleem. 😊 In de tweede helft gaat het niet zo hard meer en uiteindelijk eindigen we op 16-9. Marie scoort vandaag haar eerste doelpunt en Wes scoort er maar liefst vijf.

De volgende match wordt dan weer een uitwedstrijd en hiervoor mogen we naar het pittoreske Klundert. Vandaag Lex er weer bij en dat is handig want dan hebben we in uitwedstrijden ook vier vaste dames. Bram is er op het laatste moment niet bij maar gelukkig kunnen we Arjen in laten vliegen. In de eerste helft halen we een heel hoog scoringspercentage en bij rust hebben we er dan ook al 16 gescoord. Lex kan het nog en heeft er dan ook al 4 ingeknald. In de tweede helft scoren we er dan nog 10 bij en eindigen we op 13-26. Marie begint de korf weer te vinden en scoort er twee waarvan één natuurlijk een omdraaibal is. Lex kon in de tweede helft de korf niet meer vinden. Arjen scoort er 5 en Aad 6 maar Daan komt daar nog bovenuit want die scoort er maar liefst 8 wat hem dan ook gelijk een nieuwe PR oplevert. Na de wedstrijd is er nog de mogelijkheid om ouzo of raki te proeven maar de meeste slaan dit over.

Wedstrijd 6 en die ging thuis tegen Korbatjo. Daan en Wes zijn er niet bij en Arjan, Carlo en Youri wisselen lekker door deze wedstrijd. In de eerste helft hebben we moeite met de tegenstander en bij rust staan we dan ook achter met 7-9. In de rust gaan we dan tactisch wisselen want we vinden het allemaal leuk maar we willen ook winnen. Met Lex voor Leilani draaien we de boel om en houden we de tegenstander zo’n 20 minuten van scoren af. Aad die draagt een aardig steentje bij door maar liefst 11 keer te scoren, voor hem nu ook een nieuwe PR. Eindstand: 19-11. En wederom gescoord door alle invalheren.

We zijn nu halverwege en dus 5 gewonnen en 1 verloren. Samen met Deetos bovenaan, nog 6 wedstrijden te gaan.

Als eerste is daar GKV, de enige ploeg waar we tot dusver van verloren. Zonder Eef en Wes vandaag maar Irene speelt een hele mee en Arjan en Luc gaan beide een helft meedoen. De eerste helft hebben we het weer lastig tegen deze ploeg, zo lastig dat het bij rust 4-5 staat. Maar gelukkig kunnen we dit trucje nog van de week ervoor en in de tweede 30 minuten slaan we toe. Luc en Aad zijn beide on fire en zo eindigen we op 20-15. De 20e valt in de laatste seconde, een treffertje van Luc. Zijn moeder had de tiende gescoord dus we weten bij wie we moeten zijn voor een drankje. Nikki speelde de laatste minuten ook nog mee.

Wedstrijd 8 en daarvoor gingen we naar Nieuwpoort, de thuisbasis van Triade. Compleet vandaag dus ook met de vaste vakken van start. We begonnen moeizaam maar dat had dan ook met de tegenstand te maken. Lex maakt een paar belangrijke treffers waardoor we op voorsprong bleven, bij rust was het 4-7. In de tweede helft liepen we langzaam maar zeker uit. Wes die was vandaag van de onehanders, van zijn 5 treffers waren er 4 zo gescoord. Marie scoorde er voor de vierde keer op rij 2 en Ron bleef lekker op de bank zitten. En gelukkig waren tijdens de wedstrijd de trommelaars stil.

En door naar wedstrijd nummer 9 en dat was een topper want Deetos kwam naar de Fakkel. Deetos had tot dusverre alleen van ons verloren dus: spannend! Eef was verhinderd en daarom een basisplek voor Irene. We hadden er zin in! Bram en Aad schoten ons gelijk naar 2-0 dus de toon was gezet. We waren aan elkaar gewaagd en bij rust een minieme voorsprong: 8-7. Daan was op het juiste moment in vorm want bij Deetos werden ze gek van hem. In de tweede helft gingen we lekker zo door en Mies die gaf gelijk ff een demonstratie rebounden. Irene wist vandaag haar eerste 2 treffers van dit seizoen te scoren, een mooi moment uitgezocht. Daan eindigde op 7 treffers en de wedstrijd eindigde op 17-14, dus nu alleen op de eerste plaats. Bij Deetos viel Elles net voor het einde nog in.

Nog drie wedstrijden te gaan en zullen we het gaan beleven: een kampioenschap voor Eureka 3? Eerst maar eens wedstrijd 10 gaan spelen. Naar Zuidland om tegen ZKV te gaan spelen. Met de vaste 8 beginnen we. En het begin gaat stroef. Tot 4-4 gaat het gewoon gelijk op. Aad die houdt Eureka in het begin op het goede spoor en nadat Lex de 5-7 scoort is het gedaan met de tegenstand. We zouden ZKV zelfs 40 minuten van scoren afhouden en ondertussen gaan we zelf wel gewoon rustig door met scoren. Rust 5-12. In de tweede helft scoren we er nog 12 bij en eindigen we op 7-24. Aad drijft zijn tegenstander tot wanhoop en scoort er tien, Daan komt tot 6. Leilani doet een aantal pogingen maar scoort helaas niet en Mies die blokt haar tegenstandster. Marie valt enkele minuten uit met een pijnlijke vinger maar speelt later de wedstrijd toch gewoon uit. Naomi had zo ook nog een paar minuten in Eureka 3 te pakken.

Wedstrijd 9: thuis in de fakkel tegen DSO. Onze kampioenswedstrijd. En compleet, wel zo leuk. Marie heeft een pijnlijke vinger overgehouden aan de wedstrijd van vorige week maar gaat het toch gewoon proberen. Samen met Lex allebei een halve. Zoals wel vaker scoort Bram onze eerste en we schieten in de eerste 5 minuten naar 5-1. Dit was ook gelijk wel ongeveer de laatste keer dat er wat tempo in de wedstrijd zat. Want in een ongelofelijk laag tempo kabbelt de wedstrijd voort maar we zijn wel duidelijk de bovenliggende partij en in de problemen gaan we vandaag zeker niet komen. Met rust is het al 9-2. In de tweede helft wandelen we allemaal nog wat door het veld en we eindigen tenslotte bij 16-8. Maar goed, het maakt niet uit hoe je wint als je maar wint, nou bij deze dus! Kampioenen! Nu nog één wedstrijd te gaan want we willen natuurlijk proberen om alleen bovenaan te eindigen. Het bleef nog lang onrustig in de Fakkel en tot in de laatste uurtjes werd er doorgefeest door Eureka 3. Verkeerd onthouden? Zou kunnen!

Dan wedstrijd nummer 12, 30 maart ondertussen. Buiten is het al heel lekker weer maar wij mogen nog ff in de zaal, om half 7, fijne tijd, NOT! Lex is verhuurd aan het eerste en Wes zit alweer op zijn vlot. We zijn dan in Nieuw Beijerland waar we tegen Korbatjo gaan spelen. Irene, Ron en Carl zijn er vandaag bij als invallers voor eerder genoemde afvallers. Vandaag dus proberen om onze reeks van overwinningen nog ff door te zetten en zo dus alleen op de eerste plaats te komen. In het begin nemen we makkelijk afstand van Korbatjo vooral doordat we veel onderscheppen. Niets aan de hand tot aan de rust waarbij we uitlopen naar 3-9. Mies heeft dan iets met strafworpen en Ron blesseert zich bij een poging de bal binnen te houden. Carl komt er in de tweede helft in voor Ron. En deze Carl zou zich opwerken tot “Man of the Match”tijdens deze tweede 30 minuten. Korbatjo geeft nog een keer alles en wij proberen om die overwinning over de streep te trekken en dat lukt dan ook want het staat 11-14 bij het laatste fluitsignaal. Bram en Carl eindigen samen in een vak. En Mies scoort ook nog een strafworp. Eindconclusie: misschien niet onze beste wedstrijd maar wel gewonnen en daardoor alleen bovenaan geëindigd en daar was het om te doen.

Zo kon het dus gebeuren dat we de eerste wedstrijd verloren en daarna 11 keer op rij de overwinning behaalden en dat met waanzinnige doelcijfers want we scoorden maar liefst 221 keer in 12 wedstrijden.

Voor deze prestatie gebruikten we maar liefst 22 verschillende spelers (10 dames en 12 heren) en bij deze: Bedankt allemaal!

En dan nu maar weer eens zien wat het veld ons gaat brengen!